Kirjailija ja valmentaja

Vaikean aiheen äärellä

Katrin tarina

 

Kirjoitan tällä sivustolla ja kirjassani kipeästä aiheesta: äiti–tytärsuhteiden haasteista, nimenomaan tyttären näkökulmasta. 

Olen Katri Syvärinen, henkisen hyvinvoinnin valmentaja, kirjailija ja joogaohjaaja. Olen kokenut äitihaavan syvästi omassa äitisuhteessani. Pisimmillään on mennyt vuosikausia niin, etten ole ollut äitini kanssa missään tekemisissä. 

Ristiriitojen käsittely ensin henkilökohtaisesti ja sen jälkeen aiheen tuominen päivänvaloon ovat vaatineet pitkäjänteistä sisäistä työtä, mutta se on kannattanut. Syyllisyys on hellittänyt, ja raskaalta tuntuvien odotusten tilalle on tullut helpotusta, vapautta ja omaa voimaa. 

Äitihaava koskee tavalla tai toisella suurta osaa naisista. Sitä on kuitenkin käsitelty yleisessä keskustelussa vähän. Äitimyytti on edelleen vahva ja äiti–tytärsuhteiden ongelmista puhuminen tabu. 

 Olen käsitellyt aihetta satojen kurssilaisten kanssa. Keskustelut naisten kanssa ovat osoittaneet, miten tarpeellista äitihaavasta puhuminen on. Monelle tärkeintä on saada sanat kokemukselle, joka on aiemmin piileskellyt epämääräisesti pinnan alla. On voimaannuttavaa huomata, ettei ole kokemuksensa kanssa yksin – ja että kipukohtia on mahdollista hoitaa. 

Taustani hyvinvointimaailmassa on NLP-menetelmässä, josta olen käynyt perus-, jatko-, valmentaja-, urheiluvalmentaja- ja kouluttajakoulutukset. Olen ohjannut kahdeksan NLP:n peruskurssia ja hyödyntänyt menetelmää laajalti mm. koira- ja hevosurheilijoiden sekä kirjoittajien kouluttamisessa. NLP:ssä uskomukset ovat tärkeässä roolissa, ja niiden luonteen ymmärtäminen on itsessään iso voiman ja vapautumisen lähde. Äitihaavailmiössä on kyse nimenomaan rajoittavien uskomusten periytymisestä naislinjoissa. 

Myös joogaopettajaopinnoissani (RYT 500 h) olen käsitellyt paljon sisäisistä rajoituksista ja mielen tarinoista vapautumista. 

Tutustu Äitihaava-kirjaan.

Tutustu Näin hoidat äitihaavaa -kurssiin.

Tulen mielelläni puhumaan aiheesta kiinnostuneille yhteisöille. Luentokyselyt ja tarjouspyynnöt: info AT katrisyvarinen.fi

 

{

Liian moni tytär on liian pitkään luullut, että hänessä on jotain vikaa. Jos tiedät ja tunnet, että äitihaava koskettaa sinua, aiheeseen tutustuminen tuo apua, lohtua ja voimaa.

– Katri Syvärinen