kirja nyt tilattavissa!

Äitihaava

Katri Syvärisen uutuuskirja Äitihaava – tyttären raskas perintö kuvaa, miten suhde omaan äitiin voi heijastua tyttären elämässä ikävin tavoin.

Koetko elämässäsi riittämättömyyden tai arvottomuuden tunnetta, jota et ehkä oikein osaa määritellä? Huomaatko, että olet joskus ylikiltti eli pyrit miellyttämään muita jopa itsesi kustannuksella? 

Syynä voi olla äitihaava, joka juontuu äitisuhteesta ja sen haasteista. Äitihaava voi ilmentyä tyttären elämässä erilaisina kipukohtina, mutta se on myös rajoittavia uskomuksia, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle.

Tietokirjailija Katri Syvärinen auttaa kirjassaan ymmärtämään äitihaavan luonnetta. Hän kertoo omasta äitihaavastaan ja sen paranemisesta mutta kuvaa myös haastattelemiensa naisten äitihaavoja. 

Kirja muistuttaa, että et ole kokemuksesi kanssa yksin ja että äitihaavasta on lupa puhua. Vaikka kotioloissa olisi ollut paljon hyvää, ei ole väärin tai kiittämätöntä ottaa esiin asioita, jotka ahdistavat. Omien rajojen asettaminen on tärkeää, sillä mitä tahansa ei tarvitse hyväksyä tai sietää. 

Kirja ilmestyy 3.5.2023

Kustantaja: Hidasta elämää / Bazar Kustannus

Kirjan lukemisen tai sen harjoitusten tekemisen taustalle voit ottaa kuunteluun tämän lempeän Spotify-soittolistan.

{

”Toivon, että kirja auttaa naisia ymmärtämään itseään ja äitisuhdettaan – todennäköisesti myös äitiään. Uskon, että kirjan tarinoista moni löytää lohtua, vertaistukea ja kosketuspintaa elämäänsä.

Kirjan kirjoittaminen on ollut tärkeä viimeistelyvaihe oman äitihaavani ymmärtämisessä ja hoitamisessa. Sitä mukaa kun kipeä kokemus on saanut sanat ja muodon, olen tuntenut oloni kevyemmäksi ja vapaammaksi. Olen oppinut seisomaan omien tarpeideni takana. Samaa toivon jokaiselle äitihaavan kokeneelle!”
– Katri Syvärinen